Hoppa till innehåll

Vår historia

Vi har världens bästa jobb: ”Att tända ljus i våra medmänniskors ögon” – Anna From-Lindqvist.

Euniq´em AB startades 2001 av Anna From-Lindqvist. Efter framgångsrika år på Urkraft där hon grundade ”Sinnenas gym” med ansvar för utbildningar och metodutveckling. ”Sinnenas gym” utvärderades av Instruktionen för socialt arbete vid Umeå Universitet och de förordade metoden. Att alltid arbeta med känsla på ett evidensbaserat och innovativt sätt är en röd tråd genom Euniq´em AB och står också för grundarens intentioner. Se gärna utvärdering Sinnenas gym ”Vi är en tillgång”.

Under 2000 väcktes idén att starta eget. Annas egna ord vid denna tid var: ” Jag vill inte ha något ogjort i livet”. Så 2001 såg Euniq´em AB dagens ljus och firman registrerades. Euniq´em en egen påhittad ordgrupp som betyder ”Gör dom unika” på engelska.

Företagsidéen i början var att erbjuda unika utbildningar, unika ytterdörrar samt unik konst och hantverk. Efter idoga försök inom dessa områden så insåg Anna att utbildningar och att stärka arbetssökande var något som var hållbart i längden. I dag pratar många om unika produkter med så var inte fallet 2001. Under 2002 så började företaget ta form och utvecklas i rätt riktning. Med nya tag så skapade Anna nya kontakter och anställde medarbetare. Kundunderlaget växte med privata bolag och offentlig sektor. De unika produkterna fick dock lämna företagets utbud på grund av liten efterfrågan.

2001 Företaget startade unika ytterdörrar såldes, vernissage och event genomfördes. Avtal med Skellefteå kommun. Utbildningar för medarbetare inom barnomsorgen. Med följande inslag: Empati, integrera ord och kropp samt öka förmågan att ge beröm. Bild och massagesagor ingick också. Avtal med Arbetsförmedlingen (dåvarande Länsarbetsnämnden): Arbete med arbetssökande i alla åldrar. ”Skapa din framtid” var en mycket uppskattad insats för unga.

2002 Nya visitkort i form av ”Filmstjärnor”. Nya kontakter med företag och
organisationer. Milstolpar som: ”Från liten till stor” – där Euniq´em AB
ansvarade för utveckling av mindre företag.

2003 ”Företagsrock”, ett mycket lyckat arrangemang av Euniq´em AB som skapade förutom musik ett fint nätverk mellan deltagande företag. ”Comebacken” – En metod att stärka sjukskrivna inom Skellefteå kommun. Resultatet blev att hela 82% återgick till arbetet efter en genomsnittlig sjukskrivningsperiod på 6 år.

2004 Ledarutveckling med Boliden Mineral. Där använde vi oss var vår metod ”Strategiimplementering”.

2005 Fortsatt ledarutveckling med Boliden Mineral samt utbildningar för all personal på Rönnskärsverken i ”Mötesteknik”. ”Skapa din framtid” ett projekt med unga arbetssökande som fick stor publicitet.

2006 Nya avtal med Arbetsförmedlingen som: Praktikförberedande utbildningar, Coach och etableringslots. Fortsatt ledarutveckling och strategiimplementering för privata bolag. Auktorisation i DiSC-Beteendemönster. Mänsklig insikt – självinsikt. Avtal med Skeria utveckling i ”Kundservice utbildningar”.

2007 Nya avtalsskrivningar med Arbetsförmedlingen som leder till nya avtal trots hård konkurrens. Annas uppfinning ”Upptaget” uppmärksammas.

2008 ”2 Work” ett treårigt projekt för arbetssökande. Allt utvärderades av Professor i socialt arbete Lars Dalgren och han var mycket positiv. Citat: ”Det är imponerande att kunna konstatera att hela 89,2% lyckats. Känslor av hopp har ersatt känslor av hopplöshet”.
Se bok: Euniq´em effekten.

Anna utbildar i ”Kvinnors företagande” över hela Sverige och även utsedd som Ambassadör för kvinnors företagande.

2009 Avtal med Skellefteå kommun gällande ”Rehabtjänster och omställning”. Avtal med Arbetsförmedlingen som ”Jobbcoach” med mycket lyckade resultat. Fortsatt ”Skapa din framtid” för unga arbetssökande. Strategiimplementering för privata företag.

2010 Avtal med Arbetsförmedlingen i ”Arbetsplatsförlagd arbetsmarknads- utbildning” detta avtal förlängdes ytterligare ett år. Avtal som ”Etableringslots” där vi med stor framgång lotsade nyanlända till arbete eller studier.

2011 Fortsatta avtal med Arbetsförmedlingen och privata företag. Bland annat sysselsättningsplatser med rehabiliterande karaktär och som jobbcoacher.

2012 Ny period av ”Arbetsplatsförlagd utbildning” och fortsatt avtal med Arbetsförmedlingen. ”Teambuilding ”med privata företag och organisationer.

2013-21 Nya avtal med Arbetsförmedlingen i ”Stöd och matchning” där vi erhållit fyra stjärnor av fyra möjliga. Dessa stjärnor utmärker de företag som lyckats stötta deltagarna att få ett arbete eller valt studier. Fortsatt teambuilding och strategiimplementering med privata företag. Nytt avtal Karriärvägledning med Arbetsförmedlingen där vi är enda aktören i Skellefteå. Freddy Åström Studie och yrkesvägledare anställs, med huvudansvar för avtalet Karriärvägledning. Många handplockade timanställda medverkar till vårt lyckade resultat.

2022-2023 Ny delägare som får en mer framträdande roll i företaget blir Annas son Peter Lindqvist som har en Masterutbildning i Internationellt entreprenörskap. Han har också studerat i Shanghai och pratar flytande Mandarin. Euniq´em AB får framgång vid en rad avtalsskrivande som Rusta och matcha och fortsatt avtal med Karriärvägledning med Arbetsförmedlingen. Idag finns Euniq’em på fyra orter, Skellefteå, Piteå, Umeå och Norsjö.

Läs gärna vår utbildningsfilosofi samt vår kvalitetssäkring (öppnas i nytt fönster).